Radio A Tout Prix
© 2017 Filmer à Tout Prix
Powered by LA DAX
HORAIRES

Editorial

Elke toeschouwer heeft een persoonlijke visie op de film die hij/zij ziet, en elk koestert ook eigen verwachtingen. De werkelijkheid is maar één standpunt. Ook al verduistert ons eigen standpunt dat van de anderen, zonder persoonlijke mening is het zeker dat we helemaal niets zien.

Dankzij het selectiecomité dat voor zichzelf de lat hoog legde, kunnen wij voor deze zeventiende editie een breed scala aan visies op de hedendaagse werkelijkheid tonen. Het zijn stuk voor stuk standpunten die goed doordacht, scherp, verrassend en uniek zijn.

Het festival heeft zich ook weer weten te omringen met interessante programmatoren die heel uiteenlopende accenten leggen. Zo stelt Cinematek de geschiedenis van de atoombom voor in een programmatie van Stefanie Bodien, terwijl we op voorzet van Pauline David een diepgaande blik op het hedendaagse Algerije kunnen werpen. Olivier Burlet stelt met een selectie oudere films de vraag naar het vermogen van filmbeelden om de kracht van de waarheid te bewerken. En Khristine Gillard heeft samen met Federico Rossin en Dario Marchiori twee voorstellingen uitgewerkt rond het grote thema inhoud/vorm: hoe valt een kritische en betrokken houding te verzoenen met een sterke hang naar formele esthetiek?

Tijdens deze tien dagen kan het publiek mee deelnemen aan de discussies, want er staan verschillende ontmoetingen met vakmensen op het programma. Er kunnen twee ciné-concerten meegepikt worden tijdens de week, en er is een fantastische performance als festivalafsluiter. En elke avond is er natuurlijk gelegenheid om elkaar te ontmoeten en er samen een feest van te maken.

 

Dank aan alle regisseurs om deze prachtige films te bedenken en te realiseren. Dank aan het gepassioneerde selectiecomité voor dit rijke en eclectische programma.

Bedankt ook aan het Gsara-team, aan de partners en de filmzalen die ons verwelkomen.

 

 

En hartelijk welkom aan jullie allen!

Alexander Weiss
Directeur artistique
x

(Français) Habiba Djahnine pour Lettre à ma soeur – extrait de RATP #4

(Français) Ouvriers et cinéaste avec Henri Traforetti – Extrait RATP #3

23 minutes en compagnie de Henri Traforetti ancien ouvrier de de l'Usine Rhodiacetta à Besançon et participant à l'émergence du groupe Medvedkine, dans le cadre de la conférence Ouvriers et cinéastes : résistance et création collective.

(Français) (Do not) look at the flash – programmation atomique – Stefanie Bodien – Extrait RATP#1

21'

Cinéma à charge – Présentation de la programmation – Olivier Burlet

20'
Streaming

Radio A Tout Prix

De 12h à 13h en direct sur Radio Panik