Radio A Tout Prix
© 2017 Filmer à Tout Prix
Powered by LA DAX
HORAIRES
Jurys

Internationale competitie lange films

Jury Competitie Internationale lange films

Jury Competitie Internationale lange films

Sofie Benoot

Sofie Benoot werd in 1985 geboren in Brugge.
Ze woont en werkt in Brussel, waar ze documentaire film studeerde aan Sint-Lukas Brussels University College of Art and Design.

Haar afstudeerfilm Fronterismo (2007) won de VAF Wildcard op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven en werd vertoond op buitenlandse festivals als Cinéma du Réel (Parijs, Frankrijk), Festival International de Cine de la Frontera (Juarez, Mexico), Leeds International Film Festival (Leeds, Verenigd Koninkrijk), Torino Film Festival (Torino, Italië), International Women’s Film Festival (Dortmund / Keulen, Duitsland) en in de Brusselse cultuurhuizen Argos en Beursschouwburg.

Blue Meridian is de eerste film die ze na haar studies realiseerde. Het was één van de 13 geselecteerde projecten tijdens de eerste editie van FIDlab in Marseille, waar hij in 2009 de hoofdprijs wegkaapte.
Desert Haze (2013) werd vertoond op Mipdoc, Lisbondocs en FIFA, en werd geselecteerd voor de Internationale competitie van Visions du Réel in Nyon (Zwitserland).
GROTE PRIJS – RTBF: uitzendrechten.

PRIJS VAN DE JURY – UNIVERSCINÉ: het Belgische videoplatform schenkt op vraag van de producenten & distributeurs 2000 € aan uitgave- en verspreidingsrechten op DVD/VOD.

universcine.be

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Frans.

Belgische competitie lange films

Jury Competitie Belgische lange films

Jury Competitie Belgische lange films

Habiba Djahnine

Habiba Djahnine (1968) groeide op in de Algerijnse havenstad Béjaïa, waar ze zich van jongs af aan engageerde in het culturele en militante verenigingsleven.

Vandaag is zij dichteres, schrijfster, filmmaakster, filmprogrammator én pedagoge. Zij is initiatiefneemster van de filmontmoetingen in Béjaïa (2003/2007) evenals van verscheidene workshops rond documentairefilm (2007/2017).

Zij wordt regelmatig gevraagd voor colloquia en conferenties, ze schrijft onderzoeksartikels in gespecialiseerde magazines en zetelt in de redactie van verschillende collectieve publicaties.Daarnaast creëert en coördineert zij verschillende culturele projecten.
In 2012 werd zij door het Prins Claus Fonds (Nederland) gelauwerd voor haar gehele oeuvre.
Jury Competitie Belgische lange films

Léo Soesanto

Léo Soesanto is een Parijse filmjournalist (Les Inrockuptibles, Libération) en -programmator.

Hij maakte deel uit van het selectiecomité voor langspeelfilms voor de “Semaine de la Critique” op het Festival van Cannes (2009-2015) en coördineert er sinds dit jaar de kortfilmselectie.

Sinds 2016 is hij ook programmator voor het International Film Festival Rotterdam, een job die hij combineert met deze van programmatiedirecteur voor het Festival International du Film Indépendant de Bordeaux (sinds 2012).
GROTE PRIJS – PRIJS FWB: 3500 € (voor een Franstalige film)

PRIJS VAN DE JURY – SCAM: 2500 € (Franstalige film)

PRIX Studio l’Équipe: 5 try-out dagen (Belgische film)

PRIJS CBA – WIP – Dérives: materiële hulp ter waarde van 3000 € geschonken door WIP, CBA en Dérives + artistieke opvolging van de winnaar voor een nieuw project.

Jury Documentaire sur Grand Ecran

Jury Documentaire sur Grand Ecran

Fabien David

Directeur en programmator van de enige cinema die het Franse stadje Forcalquier (in de Alpes de Haute Provence) rijk is.

”Sinds 2016 programmeren we ongeveer wekelijks een documentaire: Wang Bing, Wiseman, Vittorio de Seta, Lifshitz, Périot, enz. Daarnaast organiseren we ook speciale vertoningen met documentaires over het patrimonium. In het eerste semester van dit jaar was dat bijvoorbeeld een cyclus rond Chris Marker en recent was er nog een thema-avond rond Jean Rouch.

En het publiek lust dat wel !”
Jury Documentaire sur Grand Ecran

Nicolas Le Gac

Programmator bij "J’ai Vu Un Documentaire"
Nicolas Le Gac is programmator bij “J’ai Vu Un Documentaire”, een vereniging die hij mee oprichtte in 2013. Deze wil de verspreiding van de arthouse documentaire verder ontwikkelen, en organiseert ook workshops rond beeldvorming in le Pays de Lorient (Bretagne).

Met een diploma hogere filmstudies en met het bekwaamheidsattest filmoperateur op zak kon hij onmiddellijk aan de slag bij o.a. de Utopia arthouse bioscopen, waar hij vijf jaar lang instond voor de filmprojectie.
Na enkele jaren als programmatiemedewerker bij het filmfestival van Douarnenez, gooit hij zich samen met enkele andere onverzettelijke Galliërs in het avontuur met”J’ai Vu Un Documentaire”.

Hij is sinds 2017 ook verantwoordelijk voor de documentaire competitie van het Festival International du Film Insulaire de l’Île de Groix.
Jury Documentaire sur Grand Ecran

Laurence Conan

Na haar studies Geschiedenis, Politieke Wetenschappen en Film, werkte Laurence Conan bij de redactie, productie en analyse van verscheidene projecten in documentaire- en fictiefilm.

Sinds 2005 is zij als Business Developer verbonden aan Documentaire sur grand écran (DSGE), een Franse vereniging opgericht door mensen uit de sector die zich toelegt op de promotie van de documentaire film.

Laurence Conan beheert er een netwerk van programmatoren die actief zijn op het hele Franse grondgebied.
Sinds meer dan 25 jaar promoot Documentaire sur grand écran de documentaire cinema door films te vertonen, te verdelen en zelf uit te brengen. Meer algemeen staat de vereniging ook in voor alle vormen van opleiding en sensibilisering van professionelen en publiek.

DSGE ontwerpt rondreizende en thematische filmprogrammaties (cycli, evenementen, retrospectieves) en organiseert op regelmatige basis filmafspraken in het Forum des Images en in het MK2 Quai de Loire, beide gelegen in Parijs.

Daarnaast bevordert en coördineert ze de verspreiding van de films uit haar catalogus (250 titels) in Frankrijk en in andere Franstalige landen. De distributiesector kan rekenen op haar ervaring en expertise op het vlak van documentaire auteursfilm, en bij elke release in de filmzalen krijgen de distributeurs ondersteuning, begeleiding en advies bovenop.

De hele filmcollectie, die jaarlijks met zo’n 300 nieuwe titels aangevuld wordt, is toegankelijk voor een netwerk van structurele partners (zalen, verenigingen, festivals, mediatheken) actief op het hele grondgebied. Via de website worden alle beschikbare middelen gecentraliseerd en beschikbaar gesteld voor de sector.

Een belangrijk deel van de films uit de catalogus kan bijvoorbeeld online bekeken worden door de aangesloten programmatoren. DSGE brengt ook zelf dvd’s uit: de Special Collections omvatten momenteel 9 dvd-boxen.
PRIJS DSGE voor een Belgische lange film: de winnaar krijgt ondersteuning bij de verspreiding in Frankrijk.

docsurgrandecran.fr

Onze verontschuldigingen, dit bericht is alleen beschikbaar in Frans.
x

(Français) Habiba Djahnine pour Lettre à ma soeur – extrait de RATP #4

(Français) Ouvriers et cinéaste avec Henri Traforetti – Extrait RATP #3

23 minutes en compagnie de Henri Traforetti ancien ouvrier de de l'Usine Rhodiacetta à Besançon et participant à l'émergence du groupe Medvedkine, dans le cadre de la conférence Ouvriers et cinéastes : résistance et création collective.

(Français) (Do not) look at the flash – programmation atomique – Stefanie Bodien – Extrait RATP#1

21'

Cinéma à charge – Présentation de la programmation – Olivier Burlet

20'
Streaming

Radio A Tout Prix

De 12h à 13h en direct sur Radio Panik