Radio A Tout Prix
© 2017 Filmer à Tout Prix
Powered by LA DAX
HORAIRES

Don 01 Jan - -

Braguino ou la communauté impossible

2017 49' France/Finlande VO RU ST FR/EN

De families Braguine en Kiline wonen in het hart van de Siberische taiga, op 500 km van het eerstvolgende dorp. Het zijn afstammelingen van de oudgelovigen, een orthodoxe geloofsgemeenschap die al in de tijd van de tsaren elke staatsautoriteit verwierp. Beide families hebben zich diep in de bossen gevestigd om daar te leven volgens hun eigen regels en geloofsprincipes. Er bestaat geen weg die naar hun huizen leidt, ze zijn enkel te bereiken via een lange bootreis op de Lenissei rivier, en daarna verder per helikopter.

Braguino is een dorp van houten huizen omgeven door taiga zover als het oog reikt. Elk jaar is er gevaar voor bosbrand, een fenomeen dat door de klimaatverandering duidelijk toeneemt.

Een bareel in het midden van het dorp scheidt de families. Ze zijn zelfvoorzienend, en tegelijk zijn het kluizenaars die ergens aan het einde van de wereld een eenzaam bestaan leiden. Het isolement wordt nog versterkt doordat ze op voet van vijandigheid leven, en ze met elkaar weigeren te praten.

Gelukkig ontsnappen de kinderen aan de conflicten tussen hun ouders door een bende te vormen waarin ze samen opgroeien. Hun kindertijd is vrij, onvoorspelbaar en soms gewelddadig.

Geprangd tussen de angst voor wilde dieren en voor het allesvernietigende vuur enerzijds, en de vreugde voor de uitgestrektheid van de bossen en de aanwezigheid van de vele natuurbronnen anderzijds, trachten de kinderen en volwassenen van deze uitzonderlijke gemeenschap zo goed en zo kwaad als mogelijk samen te leven.

In aanwezigheid van een teamlid.

regie
Clément Cogitore
productie
Seppia
beeld
Sylvain Verdet
geluid
Julien Ngo-Trong, Franck Rivolet
musiek
Eric Bentz
editing
Pauline Gaillard
INVITATION (Réservation limitée)
Si vous souhaitez assister à la cérémonie d'ouverture, veuillez vous inscrire ici :
https://www.weezevent.com/filmer-a-tout-prix-grand-opening
Braguino ou la communauté impossible 49

Julien Maire – Daisy Chain
 
Een conference-performance over de aard en de essentie van opzienbarende praktijken. Vandaag overtreft de technologie de stoutste dromen van de tovenaars uit de 19e en 20e eeuw. In plaats van de beweeglijkheid van de vingers en de vindingrijkheid van de mechaniek, zijn het virtuele en het draadloze de manier bij uitstek geworden waarop het magische effect bereikt wordt.
In de loop van deze informele conference verkent Julien Maire een parallelle geschiedenis van de media, verdiept hij de desillusie en vormt hij vol humor het profiel van de elektronische illusionist.

Production Service Art Numérique Fédération Wallonie-Bruxelles  and Imal Brussels.

 

Na de performance is er een slotfeest in Cinema Nova (vanaf 22u).

Tickets
x

(Français) Habiba Djahnine pour Lettre à ma soeur – extrait de RATP #4

(Français) Ouvriers et cinéaste avec Henri Traforetti – Extrait RATP #3

23 minutes en compagnie de Henri Traforetti ancien ouvrier de de l'Usine Rhodiacetta à Besançon et participant à l'émergence du groupe Medvedkine, dans le cadre de la conférence Ouvriers et cinéastes : résistance et création collective.

(Français) (Do not) look at the flash – programmation atomique – Stefanie Bodien – Extrait RATP#1

21'

Cinéma à charge – Présentation de la programmation – Olivier Burlet

20'
Streaming

Radio A Tout Prix

De 12h à 13h en direct sur Radio Panik